Om oss

Byggnadsfirman Viktor Hanson är en ledande bostadsutvecklare och byggentreprenör inom Stockholmsområdet. Som ett relativt litet företag kännetecknas vi av kundnära relationer, korta beslutsvägar och ett stort engagemang. Idag är verksamheten främst fokuserad på nybyggnationer av såväl bostäder som kommersiella fastigheter, men vi har även lång erfarenhet av ombyggnationer. Vår företagsambition kan sammanfattas med devisen “Vi ser till att hus får liv och får leva”.

En lång historia i korthet
I början av 1900-talet sökte sig dalmasen Viktor Hanson till huvudstaden i hopp om en karriär inom byggbranschen. Stockholm befann sig i en bygg-boom, och efter att ha utbildat sig grundade den unge byggnadsingenjören firman Viktor Hanson. Genom åren har vi legat bakom några av Stockholms mest namnkunniga byggnader – bland annat restaurang Blå Porten vid Liljevalchs konsthall på Kungliga Djurgården och Medborgarhuset på Södermalm.

Över ett sekel senare har firman en omsättning på strax under en halv miljard och en personalstyrka på cirka 75 anställda. Huvudägare är fortfarande familjen Hanson och därtill är upp emot hälften av firmans medarbetare också aktieägare. Byggnadsfirman Viktor Hanson drivs än idag i samma långsiktiga anda som Viktor en gång grundlade. Vi är stolta över att ha bidragit till det moderna Stockholm, men känner oss långt ifrån nöjda – nu ska vi forma framtidens huvudstad.