Logotyp och grafiska riktlinjer

Logotyp

Viktor Hansons logotyp är en av de viktigaste identitetsbärarna för oss och vårt företag. Den utgör basen i Viktor Hansons visuella identitet och ska alltid finnas med i vår kommunikation. Därför är det viktigt att vi hanterar logotypen på ett varsamt sätt och att riktlinjer för användandet av logotypen följs. Använd alltid de färdiga filer som Viktor Hanson har tagit fram på logotypen. Mer information finns i vår fullständiga grafiska manual.

CMYK-varianterna av logotypen är gjorda i vektorgrafik och kan göras hur stora som helst.
RGB-varianten är gjord för digitalt bruk och finns både som vektor (svg) och rastrerade (jpg och png).

Ladda ner Viktor Hansons logotyp-paket (zip-fil)

 

Grafisk manual

Den grafiska profilen utgör grunden för den bild av Viktor Hanson som ges i trycksaker, på webben, i annonser mm. Den bidrar till en enhetlig och konsekvent visuell identitet och skapar igenkännande och önskade positiva associationer samtidigt som den stärker samhörigheten för alla som arbetar inom Viktor Hanson. Den grafiska profilen utgörs främst av logotypen, våra färger och vår typografi.

Den grafiska profilen bör användas med flexibilitet och gott omdöme.

Ladda ner Viktor Hansons grafiska manual (pdf-fil)

 

Färger

Den röda färgen används primärt i logotypen. Bakgrundsfärgerna är vit och grå och som komplement kan man använda svart där det passar. Den röda färgen används inte som bakgrundsfärg och används inte i löpande text. Svart, mörkgrå och vit används för texter. Den röda färgen används sparsmakat på webben, i knappar och länkar. Nedan är färgkoder för den röda färgen.

CMYK: C7 M100 Y82 K26
RGB: R166 G25 B46
HEX: #A6192E
PMS: 187

 

Typografi

Open Sans är en google font och är därför enkel att använda överallt på webben. Enligt Google utvecklades Open Sans som ett typsnitt med “öppna former men ändå med ett neutralt och vänligt utseende” och är “optimerat för läsbarhet vid tryck, webb och mobila enheter.” Med breda öppningar och höga bokstäver är typsnittet mycket läsbart på skärmen – även i små storlekar.

Om det inte går att använda Open Sans av någon anledning kan man, i ej officiella dokument, använda Arial som fall-back-typsnitt.

Ladda ner typsnittet Open Sans från Google Fonts